Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Mikulášski poslanci na župe podržali Strednú odbornú školu polytechnickú. Za zrušenie hlasovali niektorí poslanci zo Žiliny

𝐙𝐚𝐜𝐡𝐫𝐚́𝐧𝐢𝐥𝐢 jedinú školu svojho druhu na Liptove a Orave. Už tretíkrát sa pokúsil Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) o zrušenie Stredná odborná škola polytechnická v Liptovskom Mikuláši. Na zastupiteľstve ŽSK predložila župa poslancom opätovný návrh na jej vyradenie zo siete škôl. Dôvodom majú byť nepriaznivé čísla v excelovských tabuľkách.

Počas štvorhodinovej diskusie poslancov krajského zastupiteľstva zazneli argumenty, že 𝐬̌𝐤𝐨𝐥𝐚 𝐧𝐞𝐦𝐚́ 𝐯𝐲𝐤𝐚𝐳𝐨𝐯𝐚𝐭̌ 𝐳𝐢𝐬𝐤𝐲, ale vychovávať odborníkov a vzdelaných ľudí, ktorých pracovný trh potrebuje.

Po hlasovaní župných poslancov, vďaka ktorým škola nekončí, skonštatovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja, že zachraňovaním len predlžujú jej agóniu.

Mikulášski krajskí poslanci jej preto na svojich sociálnych sieťach odkazujú, aby už škole, ktorá je jedinou na Liptove a Orave „dala pokoj“, prestala neustále iniciovať jej zrušenie a ako jej zriaďovateľ sa venovala zlepšovaniu podmienok a napredovaniu.

Poslanci za mikulášsky okres, ktorí sa postavili za záchranu školy:

Ján Blcháč, @Rudolf Urbanovič, Tomáš Martaus, Michal Paška, Erik Gemzický.

𝐇𝐥𝐚𝐬𝐨𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐧𝐚 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐢

🟥 poslanci, ktorí hlasovali proti zrušeniu školy,

🟩 poslanci, ktorí hlasovali za zrušenie školy,

🟨 poslanci, ktorí sa zdržali hlasovania.

Proti zrušeniu polytechnickej školy bojuje Mesto Liptovský Mikuláš, obyvatelia vyjadrili nesúhlas s jej zánikom v petícii s vyše 1600 podpismi, za jej zachovanie sa postavili aj zamestnávatelia, Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora aj zástupcovia rezortov pôdohospodárstva a školstva.

Podobné príspevky