Foto: Jozef Borčin

V Ružomberku vyhlásil krízový štáb 3. stupeň povodňovej aktivity

Pre pretrvávajúcu 𝗻𝗲𝗽𝗿𝗶𝗮𝘇𝗻𝗶𝘃𝘂́ 𝗺𝗲𝘁𝗲𝗼𝗿𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗸𝘂́ 𝗮 𝗵𝘆𝗱𝗿𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗰𝗸𝘂́ 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮́𝗰𝗶𝘂 vyhlásil dnes o 17.00 hod. krízový štáb mesta Ružomberok 𝟯. 𝘀𝘁𝘂𝗽𝗲𝗻̌ 𝗽𝗼𝘃𝗼𝗱𝗻̌𝗼𝘃𝗲𝗷 𝗮𝗸𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝘆 na vodných tokoch a drobných vodných tokoch pretekajúcich územím mesta. Kritická situácia je najmä na rieke Revúca na Podsuchej a v mestskej časti Biely Potok.

“Situáciu 𝒎𝒐𝒏𝒊𝒕𝒐𝒓𝒖𝒋𝒆𝒎𝒆 𝒗 𝒕𝒆𝒓𝒆́𝒏𝒆 a naozaj nie je dobrá. Na vodný tok sa boli pozrieť zástupcovia SVP, Povodia horného Váhu i vedúci Odboru krízového riadenia na Okresnom úrade v Ružomberku. V pohotovosti sú naše Komunálne služby i dobrovoľní hasiči. Všetci dúfame, že rieka upokojí a hladina klesne,” podotkol Ľubomír Kubáň – primátor mesta Ružomberok, ktorý je zároveň predsedom mestského krízového štábu.

Z dôvodu vyliatia vody z brehov 𝑚𝑜̂𝑧̌𝑒 na kritických miestach v Ružomberku 𝑝𝑜𝑡𝑒𝑛𝑐𝑖𝑎́𝑙𝑛𝑒 𝑑𝑜̂𝑗𝑠𝑡̌ k ohrozeniu života a zdravia, majetku právnických a fyzických osôb, životného prostredia a kultúrneho dedičstva, ako i hospodárskej činnosti.

“Počas povodňovej situácie budeme vodný tok 𝗺𝗼𝗻𝗶𝘁𝗼𝗿𝗼𝘃𝗮𝘁̌, 𝘇𝗺𝗶𝗲𝗿𝗻̌𝗼𝘃𝗮𝘁̌ 𝗿𝗶𝘇𝗶𝗸𝗼 𝘃𝘆𝗹𝗶𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗮 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗽𝗻𝗲 𝘇𝗯𝗶𝗲𝗿𝗮𝘁̌ 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮́𝗰𝗶𝘂 o spôsobených škodách. V prípade potreby, samozrejme, zasiahneme. Vyhlásený stupeň povodňovej aktivity budeme v ďalších dňoch prehodnocovať podľa aktuálneho stavu na vodných tokoch na území mesta,” dodal primátor.

Obozretnosť je na mieste. Samospráva žiada obyvateľov dotknutých oblastí, aby sa 𝗻𝗲𝘇𝗱𝗿𝘇̌𝗶𝗮𝘃𝗮𝗹𝗶 𝘃 𝗯𝗹𝗶́𝘇𝗸𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗿𝗶𝗲𝗸𝘆 a na uvedenú skutočnosť 𝘂𝗽𝗼𝘇𝗼𝗿𝗻𝗶𝗹𝗶 aj svoje deti, ktoré sa po mestskej časti môžu pohybovať bez dozoru dospelých.

V pohotovosti sú dobrovoľní hasiči, Hasičský a záchranný zbor, kompetentní zamestnanci mesta a mestskí policajti pripravení odstraňovať následky povodňovej aktivity.

𝑵𝒂 𝒔𝒏𝒊́𝒎𝒌𝒂𝒄𝒉 𝒂𝒌𝒕𝒖𝒂́𝒍𝒏𝒂 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂́𝒄𝒊𝒂 𝒏𝒂 𝒗𝒐𝒅𝒏𝒐𝒎 𝒕𝒐𝒌𝒖 𝒓𝒊𝒆𝒌𝒚 𝑹𝒆𝒗𝒖́𝒄𝒂.

Snímky: mesto, Jozef Borčin

Podobné príspevky