Foto: MFK mfkruzomberok.sk

Futbalisti Ružomberka zvíťazili v premiérovom zápase jarnej časti ligy nad Spartakom Trnava 1:0

Po prestávke vstúpili ružomberskí futbalisti do jarnej časti zápasom proti Spartaku Trnava.

Prvý polčas nepriniesol vysoké tempo hry, domácim fanúšikom ale určite priniesol radosť z gólu v sieti hostí. V 24. minúte vyzval Luterán Lavrinčíka, ktorý nezaváhal a otvoril skóre.

V druhej časti duelu si Spartak svojou aktivitou vytváral sľubné situácie na vyrovnanie, no kvôli sústredenej defenzíve domácich im chýbala finálna koncovka.

19. kolo Niké ligy prinieslo Ružomberku cenné víťazstvo 1*:0 a tri body do tabuľky. Zaujímavosťou je, že Spartak Trnava naposledy porazil Ružu ešte v roku 2020. MFK Ružomberok nenašiel premožiteľa v šiestom zápase po sebe. O ďalšie body zabojuje o týždeň (17. 2.) v Michalovciach.

Prvú výraznejšiu príležitosť mali v 14. minúte hostia, keď Daniel spoza veľkého vápna tesne minul bližšiu žrď. O jedenásť minút Luterán vysunul po pravom krídle Hladíka, ktorý našiel prihrávkou nabiehajúceho Lavrinčíka a ten pohotovou strelou z hranice šestnástky poslal Ružu do vedenia – 1:0. V 33. minúte to opäť skúšal Daniel spoza veľkého vápna, no mieril nad brvno. V 42. minúte Bernát zakončil z uhla a jeho strelu vyrazil Frühwald.

Krátko po zmene strán získal Spartak priamy kop. Bernát našiel centrom Daniela, ktorý prihrával do lepšej pozície pred bránu Poznarovi, lenže pred ním pohotovo zakročil Maslo a odkopol loptu ponad brvno na rohový kop. V 59. minúte po Oforiho útočnej snahe vystrelil Bukata nad brvno.

O desať minút sa Bukata ocitol v ešte väčšej šanci, ale krížnou strelou tesne minul vzdialenejšiu žrď. V 73. minúte na opačnej strane ihriska Boďa vystrelil spoza šestnástky tesne vedľa. O štyri minúty si Paur nabehol na Zeljkovićov center a hlavičkoval nad brvno. V závere si už Ružomberčania postrážili tesný náskok, vďaka čomu vstúpili do jarnej časti domácim víťazstvom nad Spartakom Trnava 1:0.

OHLASY TRÉNEROV

Ondřej Smetana (tréner Ružomberka): „Dovolil by som si na úvod zobrať priestor pre seba a pre rodinu. Chcel by som toto víťazstvo venovať žene.

Bola to dlhá príprava, bol som málo doma. Je sama s dcérou. Takže túto chvíľu by som jej chcel venovať. Myslím, že Michal dobre zhodnotil zápas. Mali sme jasný cieľ. Vedeli sme ako môžeme uspieť my Ružomberok proti Trnave.

Prvý polčas bol vyrovnanejší. Boli pasáže, kde sme mali slušné držanie lopty, ale neboli sme schopní dostať sa k súperovej bráne. Robila nám problém tá päťka, s tým nás prekvapili. Vedeli sme ale využiť voľné priestory v strede ihriska.

Neboli sme ale schopní posunúť to vyššie. Vyšla nám jedna pekná akcia. Boli to tie priestory, ktoré sme chceli. Na tom teréne a aj vzhľadom k tomu súperovi som rád, že to vyšlo, že sme v prvom polčase otvorili zápas.

Rovnako musím chlapcov pochváliť, že sme dobre držali nízky blok a Trnavu sme nepustili do vážnej šance. Boli tam závary, niekoľkokrát to tam preletelo, ale chlapci to zvládli, odbojovali. Chceli sme vyhrať a zvládli sme to.

Samozrejme chceli by sme byť nebezpečnejší aj v druhom polčase. Viac držať loptu, ale proti Trnave, proti tým ťažkým súperom je to pre nás ťažké.“

Michal Gašparík (tréner Trnavy): „Myslím si, že za túto prehru si môžeme sami, pretože pokiaľ netrafíte bránu, tak nemôžete vyhrať. Nám to dnes všetko lietalo mimo brány. Tie situácie, ktoré sme mali okolo šestnástky alebo v šestnástke, keď sme mali nájsť nohu hráča, znovu to išlo mimo.

Nakoniec ešte dostaneme znovu s Ružomberkom prvý gól zo situácie, na ktorú sme sa chystali a aj tak sme ju nezvládli. Potom je to veľmi ťažké hrať proti nim. V druhom polčase sme začali slušne a dostali sme sa do tlaku, len znovu keď nevyužijeme tlak prvých pätnásť-dvadsať minút, keď tam boli nejaké situácie okolo tej brány, tak potom už to bolo ťažké. Aj terén bol už o niečo horší.

Domáci sa dobre organizovali. Boli hlboko. Potom sme už išli do platonického tlaku bez vyložených situácií. Tam už to bolo ťažké. Rozhodol prvý polčas, pretože bol z našej strany priemerný. Vrchní hráči nedoťahovali situácie. Dostali sme sa tam, ale nevyriešili sme tú finálnu a predfinálnu fázu. Myslím, že dnes sme ani poriadne netrafili bránu.“

FOTOGALÉRIA, mfkruzomberok.sk

                               

Podobné príspevky