Na archívnej snímke z 30. apríla 2021 liečebňa dlhodobo chorých (LDCH) vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP)v Žiline, foto z archívu. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Ministerka zdravotníctva odvolala Dorčíka z funkcie riaditeľa nemocnice v Žiline

Na post od piatka dočasne vymenovala Juraja Kaciana. Rezort zdravotníctva o tom informoval na svojom webe.

Kacian vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina pracuje od roku 2006. Pôsobil ako vedúci lekár, neskôr primár oddelenia úrazovej chirurgie aj vedúci lekár urgentného príjmu.

Bratislava 22. decembra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline má nové vedenie. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odvolala Eduarda Dorčíka z funkcie riaditeľa. Na post od piatka dočasne vymenovala Juraja Kaciana. Rezort zdravotníctva o tom informoval na webe.

„Vymenovaný je na dobu určitú, a to do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania podľa zákona o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov,“ priblížil.

Kacian vo FNsP Žilina pracuje od roku 2006. Pôsobil ako vedúci lekár, neskôr primár oddelenia úrazovej chirurgie aj vedúci lekár urgentného príjmu. V rokoch 2017 až 2018 zastával post medicínskeho riaditeľa nemocnice.

Podobné príspevky