Ilustračná fotka. Protesty z 22. februára 2024 Slovensko. Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Protesty v Žilinskom kraji zasiahli všetky regióny, na Liptove sa farmári pridali s desiatkami kusov ťažkej poľnohospodárskej techniky

Liptovskí poľnohospodári sa pridali k protestu proti politike Európskej únie, s desiatkami kusov ťažkej techniky a transparentmi dnes prechádzajú Liptovským Mikulášom. Ide o najväčší protest farmárov v histórii Slovenska, koná sa v 37 miestach v krajine. V našom meste sa protestná jazda začala v Palúdzke a smerovala do Okoličného.

„Kvalitné, bezpečné a cenovo dostupné potraviny nám vedia garantovať len naši farmári a poľnohospodári. Lenže politika Európskej únie ničí ich biznis. Je na nich vyvíjaný enormný tlak zavádzaním nezmyselných zelených cieľov, európsky trh je absolútne nechránený pred dovozom ukrajinských komodít a všetko toto ohrozuje ich existenciu.

Ak nezmyselné nariadenia a obrovská byrokracia donútia našich poľnohospodárov prestať robiť, budeme závislí od niekoho iného, a to by sme nemali dopustiť,“ vyjadril protestujúcim podporu primátor Ján Blcháč.

Protest najväčšej domácej farmárskej organizácie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory je namierený voči agrárnej politike Európskej únie. Farmári kritizujú aj snahu o rozsiahlu ekologizáciu svojho odvetvia.

Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Podobné príspevky