Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

V žilinskej nemocnici na pracovisku pneumológie zaznamenali nárast pacientov

V súvislosti so zrušením pneumologicko-ftizeologickej ambulancie v Bytči sme na pracovisku pneumológie žilinskej nemocnice zaznamenali enormný nárast počtu pacientov. Pacientov, ktorí pracovisko navštevujú, by žilinská nemocnica chcela veľmi pekne poprosiť o trpezlivosť pri ošetrovaní a predĺžení čakacích dôb.

Ambulantné centrum pneumológie a ftizeológie žilinskej nemocnice je dlhodobo vyťažené. Lekári, sestry a ďalší zdravotníci pracujú dennodenne s vysokým nasadením tak, aby každému pacientovi poskytli adekvátnu zdravotnú starostlivosť.

Kapacity nemocničného pracoviska sú však obmedzené a nie je v možnostiach nemocnice plne nahrádzať špecializované pneumologické ambulancie.

Pacientov z okresu Bytča by nemocnica chcela ubezpečiť, že do vyriešenia situácie sú lekári v žilinskej nemocnici pripravení poskytnúť potrebnú akútnu zdravotnú starostlivosť. Zároveň však prosia o súčinnosť a postupné zabezpečenie si plnohodnotnej zdravotnej starostlivosti v dostupných špecializovaných pneumologických ambulanciách v rámci kraja.

Podobné príspevky