V Martinskom divadelnom klube Brept odohrajú koncert s názvom Všetci Hollí

V roku 1904 sa narodil v Moravskom Lieskovom herec, režisér a prekladateľ MARTIN HOLLÝ, priekopník inscenovania slovenskej klasickej komediálnej tvorby ako napríklad Geľo Sebechlebský, Kubo či Ženský zákon. Zomrel 1.10.1965. Foto: TASR

Projekt Dva národy – jeden Dom II. sa realizuje s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Autor TASR

dnes 12:52

Martin 19. septembra (TASR) – Režisérovi a hercovi Martinovi Hollému staršiemu bude v utorok venovaný koncertný večer Všetci Hollí v divadelnom klube Brept Slovenského komorného divadla (SKD) v Martine. Podľa PR manažérky divadla Moniky Ondrušovej je koncert súčasťou projektu Dva národy – jeden Dom.

Doplnila, že projekt pozostáva zo štyroch komorných koncertných večerov. „Sú venované významným kultúrnym medzníkom, pamiatkam či osobnostiam českej kultúry so vzťahom k mestu Martin, so vzťahom k SKD. Martin Hollý st., svojho času popredný režisér martinského divadla, je len jedným z členov významného umeleckého česko-slovenského rodinného klanu Hollých,“ uviedla.

Pripomenula, že jeho otcom bol evanjelický farár a dramatik Jozef Hollý. „Sestrou významná čipkárka, výtvarníčka, folkloristka a divadelníčka Elena Holéczyová, synom významný filmový režisér Martin Hollý, synovcom vynikajúci herec Josef Abrhám, vnučkou filmová i divadelná scénická a kostýmová výtvarníčka Katarína Hollá. A takmer každý z nich pravidelne pracoval či pracuje na významných českých i slovenských umeleckých projektoch,“ priblížila Ondrušová.

Projekt Dva národy – jeden Dom II. sa realizuje s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín.

Podobné príspevky