Foto: TASR, Daniel Stehlik

Žilina rozhodla v nadstavení. Futbalisti MŠK Žilina zdolali v 5. kole Niké ligy Zlaté Moravce 3:2 a posunuli sa na prvé miesto tabuľky

Futbalisti MŠK Žilina zdolali v 5. kole Niké ligy Zlaté Moravce 3:2 a posunuli sa na prvé miesto tabuľky.

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili nad ViOn-om Zlaté Moravce 3:2. Dokázali pritom zvrátiť nepriaznivý stav, keď prehrávali už 0:2. Žilinčania majú na konte 12 bodov za štyri víťazstvá a sú naďalej na čele tabuľky.

Zlaté Moravce začali odvážne a ich snaha bola odmenená v 14. minúte vedúcim gólom Mondeka. Rovnaký hráč skóroval aj o 12 minút neskôr a ViOn viedol v Žiline prekvapujúco o dva góly. Už o minútu však vsietil kontaktný gól MŠK Ďuriš, a tak bolo všetko do druhého polčasu otvorené.

Domácemu trénerovi Hynekovi opäť vyšli striedania, v 84. minúte minúte vyrovnal Kopas a v 97. minúte šokoval hostí po dlhom odkope Belka Eric Bille – 3:2.

5. kolo Niké ligy:
MŠK Žilina – ViOn Zlaté Moravce 3:2 (1:2)
Góly: 27. Ďuriš, 84. Kopas, 90.+7 Bille – 14. a 26. Mondek. Rozhodovali: Gemzický – Jekkel, Kmec, ŽK: Addo – Mijič, Slávik, 1419 divákov.
MŠK Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Nemčík – Rusnák (59. Javorček), Myslovič (46. Gidi), Sauer (79. Kopas), Bari – Essomba (59. Addo), Ďuriš, Iľko (79. Bille)
ViOn: Slávik – Suľa (73. Majdan), Moško, Nagy, Čonka – Gono, Duga – Mondek, Weir (46. Tumma), J. Švec (61. Brenkus) – Čerepkai (69. Mijič)

hlasy po zápase:
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: „Musím povedať, že sme videli krásny zápas, dynamický, výborný pre diváka, menej dobré to už bolo pre trénerov. Vyhral šťastnejší tím a to sme boli my. Musím však vyzdvihnúť prácu trénera hostí, Moravce boli dnes skvele pripravené, vytvorili si šance, ktoré premenili. Do konca prvého polčasu sme mohli minimálne remizovať, čo nám nevyšlo. Do druhého polčasu sme išli s jasným cieľom, pomohla nám zmena rozostavenia hostí. Skvele nám pomohli striedania, čerství hráči boli rozdieloví. V závere sme otočili zápas po veľmi dramatickom priebehu, som hrdý na svoj tím, ktorý skvele pracoval a bojoval až do konca.“
Roman Cifranič, tréner ViOn-u: „Myslím si, že sme videli zaujímavý zápas, v ktorom sme mali výborný prvý polčas. Hrali sme aktívne, vysoko sme napádali, dostali sme sa do vedenia. Do druhého polčasu sme spravili jednu zmenu, ktorá nebola dobrá a ide na moje tričko. Poslali sme do hry tretieho stopéra, preskupili sme rady. Nepodržali sme loptu, domáci nás dostali do hlbokej defenzívy a bolo otázkou času, kedy vyrovnajú. Futbal je niekedy krutý, verím, že sa nám to raz vráti. Žilina dnes však dala o gól viac a zaslúžene vyhrala. Ja však verím ceste, po ktorej sme sa vybrali.“

Podobné príspevky