Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Železnice búrajú objekt zastávky v Okoličnom, pre cestujúcich postavia nový prístrešok

Cestovanie vlakom z Okoličného a Podbrezín bude kultivovanejšie. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zbúrali budovu v ich vlastníctve na okoličianskej železničnej zastávke.

K asanácii objektu pristúpili aj na základe podnetov vedenia Mesta Liptovský Mikuláš. Stavbu železnice nevyužívali na svoj účel ako budovu stanice a k jej devastácii prispievali neprispôsobiví obyvatelia, ktorí v nej prebývali. Pod nevyhovujúci stav sa podpísal aj požiar, ktorý objekt zachvátil koncom septembra 2021.

„Zo statického posudku bolo jasné, že oheň narušil statiku. Z mesta sme dostali viaceré pripomienky nielen k stavu zastávky, ale aj bývalých verejných toaliet a ohľadom potreby vybudovania prístrešku pre cestujúcich,“ zhrnul Ľubomír Mitas z odboru komunikácie ŽSR.

Búranie by malo byť hotové do konca marca. Náklady na asanáciu zastávky, bytovej jednotky, hospodárskej budovy, toaliet a rekonštrukcia elektrickej prípojky predstavujú 84-tisíc eur. Po ukončení asanácie ŽSR osadia na zastávke prístrešok pre cestujúcich.

Podobné príspevky