Foto: Žilinský samosprávny kraj

Nové CT pracovisko s najnovším CT prístrojom v Liptovskej nemocnici

V Liptovskej nemocnici s poliklinikou dnes slávnostne odovzdali do užívania nové CT pracovisko. Jeho súčasťou je aj nový CT prístroj umiestnený v nových priestoroch urgentného príjmu. Bude slúžiť pacientom Liptovskej nemocnice, ale aj pacientom odosielaným na vyšetrenie od súkromných špecializovaných a všeobecných lekárov, prípadne turistom regiónu Liptov. Ide o výmenu súčasného CT prístroja, ktorý má 11 rokov. Najčastejšie výkony, ktoré sú na CT robené sú z oddelení traumatológie, neurológie, chirurgie a vnútorného lekárstva.

Nové CT pracovisko sa skladá z hlavnej miestnosti z CT prístrojom, ovládacej miestnosti a dennej miestnosti pre personál a lekárskej izby. Celkové náklady na jeho vybudovanie, prístroje a mobiliár dosiahli 1,83 milióna eur.

Zriaďovateľ nemocnice Žilinský samosprávny kraj investoval z vlastných zdrojov 1,79 milióna eur, zvyšok poskytla nemocnica. Nové pracovisko bude slúžiť pre spádovú oblasť Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku, čo je zhruba 72.000 obyvateľov.

Podobné príspevky