Na Katolíckej univerzite v Ružomberku v stredu 20. septembra otvorili nový akademický rok

Na archívnej snímke pohľad na budovu Univerzitnej knižnice Katolíckej univerzity v Ružomberku. Foto: TASR – Oliver Ondráš

Bohoslužbu Veni Sancte odslúžili dopoludnia v univerzitnom Kostole Svätej rodiny v Ružomberku – Rybárpoli.

Ružomberok 20. septembra (TASR) – Nový akademický rok 2023/2024 otvorili v stredu na Katolíckej univerzite (KU) v Ružomberku. Bohoslužbu Veni Sancte odslúžili dopoludnia v univerzitnom Kostole Svätej rodiny v Ružomberku – Rybárpoli. Univerzita o tom informuje na sociálnej sieti.

Súčasťou stredajšieho programu bola aj inaugurácia dekana Teologickej fakulty KU v Ružomberku Radoslava Lojana a prorektora KU pre rozvoj, informatizáciu a inovácie Františka Horváta, uviedli z univerzity.

Za najväčšiu výzvy považuje rektor KU Jaroslav Demko úspešné dokončenie akreditačného procesu, zabezpečenie vnútorného systému kvality a nové výkonnostné zmluvy so štátom. Ružomberská univerzita je zapojená do plánu obnovy a okrem iných cieľov by rada zvýšila svoje ubytovacie kapacity. „Budeme ďalej pracovať na rozširovaní nových študijných programov tam, kde je to možné a kde je na to spoločenská objednávka, pričom bude zachovaný súlad s našou dlhodobou koncepciou rozvoja,“ povedal Demko.

Podobné príspevky