Recepty

  • Šúľance z tvarohového cesta
      Foto:https://varecha.pravda.sk Suroviny 250 g tvaroh mäkký 1 ks vajce štipka soli 120 g krupica Navrch strúhanka cukor maslo Postup 1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme šúľance. Varíme v osolenej vriacej vode cca 7 minút. 2. Uvarené šúľance podávame so strúhankou nasucho opraženou na panvici, pričom na konci pridáme cukor. Na tanieri ešte prelejeme roztopeným maslom. poznámka autorky: Robila som cesto do tvaru guličiek s cestom sa robí ešte lepšie, keď som si ho na približne pol hodinu vložila do chladničky. Zdroj: https://varecha.pravda.sk
  • Hrnčekový koláč s tvarohom a ríbezľami
    Foto: https://dobruchut.aktuality.sk/BlazenaSadovska   Postup 1. Kakaové cesto: v nádobe vyšľaháme celé vajíčka, cukor, vanilkový cukor a striedavo prilievame olej a vlažné mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a jemne zamiešame do pripravenej tekutej zmesi. 2. Tvarohová plnka: v nádobe vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, zamiešame tvaroh, strúhanú citrónovú kôru, po častiach pridáme mlieko zmiešané s pudingovým vanilkovým práškom. 3. Plech, rozmer 30×40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok rozotrieme viac ako polovicu kakaového cesta, potom naberačkou tvarohovú plnku, je riedka, ale taká má byť. Tým sa vytvorí vzor ako je na fotografii. Na plnku rozložíme ovocie podľa chuti. Môže byť aj odkvapkaný kompót. Ja som použila ríbezle z mrazničky. Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto. 4. Upečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. Údaje sú orientačné, lebo každá rúra pečie inak. Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!   Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk
  • TEST1
    TEST 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *